Ingeborg.reismee.nl

Week 3

Het spiet mien donders dat er nu pas het verhaal erop staat. Het internet lag er een paar dagen af. En sinds vandaag hebben we weer internet, hulde!

Zondag
Zo de knetter, wat voelde ik me ellendig vandaag. Het avondje stappen met gratis drank heeft geen positieve gevolgen. Wat had ik een kater. Van hier tot aan Tokio en weer terug. Vandaag dus lekker rustig aan gedaan. Een aantal dingen voor stage op papier gezet, gezwommen hier in het zwembad en boodschappen gehaald.
'S avonds hebben we voor de verandering weer is gebarbecued. Iedereen was stil door de wilde avond/nacht. Maar het was wel gezellig.

Maandag
Op stage ging het niet echt lekker vandaag. De kinderen luisterden bijna niet. Gelukkig luisterden ze meer naar mij dan naar een collega. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen geen idee! Maar was blij dat het me gelukt was. Een applaus voor mezelf en een schouderklopje. Ik heb de andere stagiaire wel gemist vandaag. Normaal heb je iemand extra, maar nu niet meer. Het is nu flink aanpoten, maar het lukt. Hoofdpijn kweken hoort hier nou eenmaal bij.

Toen ik 's avonds mijn mail ging bekijken, zag ik een mail van mien zus. Toen ik het had gelezen was mijn hele dag weer goed! Ze wil langs komen in februari, wat een feest is dat! Hopelijk gaat dit allemaal door.

Ook ben ik gister avond flauw gevallen. Ja moeders, het is toch nog gebeurd. Na een lange het goed gegaan te zijn, moest het toch ooit een keer van komen. Ik ben met mijn hoofd langs mijn bed rand gekomen. Zo wat heb ik nu een ei op mijn kop! Het voelt wel een struisvogel ei.
Maar ik moet zeggen, hier flauwvallen voelt hetzelfde aan als in NL. Gelukkig maar, want het zou niet best zijn als het 8000 km. van NL anders zou aan voelen.

Dinsdag
Waarom vliegen de dagen hier voorbij! De tijd gaat zo snel, dat ik gewoon niet meer weet welke dag het is.
Op stage ging het goed vandaag. Ik mocht huiswerk begeleiding geven aan de kinderen. Dit houdt in dat kinderen naar je toe kunnen komen voor uitleg of dat je ze moet helpen met lezen of het op lossen van sommen. Wat was dit leuk om te doen! Nu merk je pas hoe ver hun leerachterstand is. Bij de één is het nog erger dan bij een ander.
Voor mij was dit ook even goed om mijn hersenen te prikkelen. Hoe moet je bepaalde sommen ook alweer uitrekenen?
Ook was er een kind jarig. Wat wordt dit anders gevierd zeg, zo de knetter (bedankt Marloes dat ik dat woord nu regelmatig gebruik, zelfs huisgenoten vragen; wat betekend dat?) Het kind kwam met 2 hele grote taarten aan. Alle kinderen moesten in een kring gaan zitten en de jarige in het midden staat met de taart op een tafeltje. Dan gaan ze alle liedjes zingen die je maar kan bedenken die je zingt als iemand jarig is. Na 10 min. waren ze klaar met zingen en was het tijd om de jarige te gaan feliciteren. Alle kinderen geven de jarige een handje. Daarna was het tijd om van de lekkere taart te gaan smullen.

Vanavond zat ik op mijn laptop foto's te bekijken. Na een tijdje kwam ik foto's van Danitsja tegen. Wat mis ik die meid zeg! Ik ging herinneringen naar boven halen, waar leuke dingen uit kwamen. Wat we allemaal niet hebben meegemaakt met haar. Toch heb ik een traantje moeten weghalen, maar dit hoort er gewoon bij. Haar foto staat naast mijn bed op mijn nachtkastje en haar foto's hangen op de deuren. Zo is ze altijd bij me en kan ik nog naar haar kijken.

De andere foto's op mijn deuren blijven leuk! Iedereen die belangrijk is hangt erop. Zo zijn jullie ook allemaal bij me. Ook al zit ik 8000 km. van huis, jullie blijven in mijn gedachten. En het boekje die ik heb gekregen van Marloes, Esther en Lieke bekijk ik regelmatig. Wat een foto's zitten daar in. Niet één normale, hoe redden we het toch weer?

Woensdag
Vandaag waren de kinderen mega druk! Wow, echt niet normaal meer. Alle ADHD kinderen waren aan het stuiteren niet normaal meer. En daardoor werden de andere kinderen geprikkeld die ook gezellig meededen.
Het is natuurlijk al bijna sinterklaas, dus alle stress kwam eruit. Ook waren er vandaag zwarte pieten langs geweest op de school. Toen ik aankwam bij de school om de kinderen op te halen, renden alle kinderen als een kip zonder kop door de school en over het plein.

Vandaag heb ik een proefrit gemaakt in een auto die ik over kan kopen. Toen ik hem zag moest ik lachen. Wat een rammel bak was dat! Maar dat maakte me niet zoveel uit, als die maar goed reed. Hij reed echt heerlijk, alleen werkte de rem niet goed. Toen ik een eindje ging rijden moest ik stoppen voor het rode licht. Ik drukte de rem in, maar eindigde achter het verkeerslicht. Ik zag niet of het nou ondertussen al groen was geworden. Dus op de gok maar het gaspedaal ingedrukt en verder gereden. Dit wordt de auto dus niet! Ik voelde me echt niet veilig in die auto. Dus kan ik nu weer op zoek naar een andere auto.

Vanavond zijn we met een groep wezen eten uit een restaurant aan het strand. We zaten met onze voeten in het zand en 10 m. achter mij was de zee. Wat was dat mooi zeg! Ik had helaas geen foto toestel bij me, dus de foto's houden jullie te goed.

Ook kreeg ik te horen van een huisgenoot dat de duikcursus weekend door gaat. HULDE! Samen met min huisgenoot, haar broertje en daar een vriend van gaan we de cursus volgen. We moeten zaterdag en zondag van 09:00 t/m 17:00 uur en volgende week zondag van 13:00 t/m 16:00 uur.
Heb er nu al zin in!

Donderdag
Voor de verandering heb ik vandaag op stage koekjes gebakken op stage. Het zouden eigenlijk pepernoten worden, maar we hadden geen recept. Heel handig dus! Mijn begeleider had de boodschappen gehaald en ik mocht de rest doen. Samen met een kind heb ik het deeg gemaakt. Een beetje van dit en een beetje van dat, en het deeg was klaar. Alles een beetje op de gok gedaan, en het is ook nog gelukt. En dat zonder koks diploma!

Ook had ik vanmorgen een begeleidingsgesprek met mijn begeleider van school. Het gesprek zou 30 min. duren, maar na 10 min. was ik al klaar met praten. Sta je van te kijken hé? Normaal ben ik niet te stoppen met praten, maar nu was ik er klaar mee.
Toen kwam moeders ineens online op skype. Ja je leest het goed; Marian Wanders kan steeds meer zelfstandig achter de computer. Soms is het best nog moeilijk om de stekker van de microfoon in de laptop te steken of het geluid aan te zetten zodat ze mij kan horen. En het maar raar vinden dat ik haar niet kan verstaan. Het was weer even fijn om moeders gesproken te hebben. Dan kan zij ook weer met een gerust hart gaan slapen.
En het leukste is nog, waarschijnlijk komt moeders, zuster en aanhang op bezoek eind december. Helaas kan vaders niet mee, maar gelukkig komt hij nog een keer met moeders mee hierheen. Wat heb je dat toch weer goed geregeld moeders, 2x naar Curaçao!

Vrijdag
Op stage kwam vandaag sinterklaas van 17:00 - 18:00 uur. En wat was dat geweldig toen die kwamen! Ze vieren het hier zo anders, het is niet te vergelijken met elkaar. Maar ik kan je zeggen dat ze hier goed weten hoe je moet feesten! De zwarte pieten kwamen met trommels binnen. De microfoon werd aangesloten en het feest kon beginnen. De trommelpieten zorgde voor goede muziek en de zang piet maakte het af met een liedje. Alle kinderen gingen staan in een kring, waarna de heupen flink werden los gegooid. Wanneer er een kind ging zitten werd deze weer erbij gehaald om mee te dansen. Ook werden alle ouders erbij betrokken. Stonden we dan met z'n alle de heupen los te gooien. Alleen beetje jammer dat alles in het Papiaments was. Ik versta een paar woorden, maar zo snel als die piet praatte kon ik er niks van maken. Toch deed ik vrolijk mee met de rest, een beetje afkijken bij de anderen wat je moet doen en het komt helemaal goed.

Vanavond hadden we een poolparty bij het Lido Hotel. Andere stagiaires konden kaartjes hiervoor kopen. En wij hadden natuurlijk vip armbanden! Ideaal toch, rollend of kruipend naar je kamer? Ik stond met mijn korte broek, hemdje , met daaronder mijn badkleding, en wat te drinken. Voor ik het wist lag ik in het water met de hele zooi. Bedankt huisgenoten! In totaal heb ik 6 keer drinken gehaald en elke keer 2 á 3 slokken van het gehad. Had ik net zo goed geen badkleding aan hoeven te doen. Ik heb de hele tijd gewoon met die kleren aan gezwommen, wat het was toch al nat. En als ik bijna droog was werd ik er weer ingegooid. Maar het was wel erg leuk!
Maar toen kwam het ergste, de antilianen die er waren! Elke keer keken ze mij aan en kwamen ze naar mij toe. Hé dushi wat heb jij mooie ogen, jij bent het mooiste meisje hier. Ten eerste ik ben je dushi niet en ten tweede je moet mijn vader bedanken dat ik bruine ogen heb. Ja pap, je wordt bedankt! Of hé dushi ga je mee zwemmen? Sorry hoor, maar ik zie alleen je tanden glinsteren. Gelukkig zag een huisgenoot dat ik niet meer van die gasten af kwam. Hij tilde me op en rende het zwembad in. Maar toen het einde in zicht kwam kwamen ze weer terug. Of ze niet bij mij konden blijven slapen? Wat denk je zelf, rare kwasten. Ga maar lekker onder een brug slapen ofzo.
En het mooiste van alles, ik heette deze avond Fabiola. Bedankt Esther dat jij ooit deze naam de wereld in hebt gebracht. Dit was de eerste naam die in me opkwam om mezelf zo te laten heten.
Liep je ergens heen en schreeuwde iemand hé Fabiola, om vervolgens gewoon door te lopen want zo heet ik niet.

Zaterdag
vannacht lag ik om 04:30 in mijn bed. Maar om 08:00 ging de wekker weer. Het was tijd om op te staan, we gaan duiken! Samen met mijn huisgenoot stapten we half wakker de auto in om naar Blue Bay te gaan duiken. Blue Bay is een resort waar huizen staan waar mensen wonen en die je kunt huren, appartementen, golfbaan en een strand.
Om 09:00 lagen we al in het zwembad met ons uniform aan, klaar voor de oefeningen. Om 12:00 uur mochten we het zwembad uit, we hadden pauze. Gelukkig maar, want alle hoeken en tegels van het zwembad had ik nu wel gezien.
Om 13:00 was het tijd voor theorie. We hadden donderdag de boeken gekregen die we voor vandaag moesten lezen. En wat ik natuurlijk niet gedaan heb.
toen we braaf (slapend) hebben opgelet bij de theorie was het tijd voor onze eerste duik in de zee. Om 16:00 lagen we in de zee, klaar om naar de bodem te vertrekken. Na 35 minuten waren we weer boven water. Wat is dat duiken gaaf zeg! Er zijn gewoon geen woorden voor. Wat je allemaal ziet onder water, je komt ogen te kort! Alle gekleurde vissen die je maar kan bedenken en ook hele rare vissen. Bijvoorbeeld een hele lange,platte vis waardoor je heen kunt kijken of een bolle bruine vis met horens op zijn kop. Echt te mooi om te zien. En al dat gekleurde koraal, zo mooi!

Vanavond zijn we met 8 meiden en 2 jongens naar de film geweest; Er komt een vrouw bij de dokter. De hele zaal zat vol met studenten, te leuk. Van de 8 meiden hebben er 6 gehuild. Tessa, de 2 jongens en ik zijn de enigste die niet gehuild hebben. Toen de vrouw dood ging, hoorde je iedereen heel hard snikken, ging bijna allemaal tegelijk. Stelletje mietjes!

Vanavond ben ik op tijd gaan slapen. Ik was helemaal kapot. Een korte nacht gehad en een zwarte dag achter de rug. Maar dat was het allemaal waard.

Zondag
Vanmorgen ging de wekker weer om 08:00 uur. Ik kon mijn mobiel wel uit het raam gooien. Ik voelde me wel fitter dan gisteren, gelukkig! Om 09:00 lagen we in de zee om een aantal nieuwe oefeningen te doen en om er een paar te herhalen. 11:30 kwamen we het water weer uit, en was het tijd voor pauze.
Na de pauze hadden we onze tweede duik. Ik keek hier al de hele dag naar uit! Alleen was het een beetje jammer dat ik de buddy was van een Amerikaan. Hij kon er echt helemaal niks van. Een buddy houd in dat ik samen met iemand een paar ben onder water. Je moet elkaar voor de duik controleren op een aantal punten en onder water elkaar in de gaten houden. Mocht er iemand geen zuurstof meer hebben, moet deze bij jou komen voor het extra mondstuk.
Hij zwom 6 meter boven mij en ook nog is helemaal achteraan. Terwijl wij achter de instructrice moesten zwemmen. En bij het controleren voor de duik, wist hij niet meer wat hij nou moest controleren. Beetje hopeloos...
Na de duik was het weer tijd voor theorie. We hebben geleerd hoe je een duik moet berekenen en overige informatie die we nog nodig hadden voor ons examen. Na de theorie was het tijd voor ons examen. Alleen we konden alles overleggen, want we zaten met z'n vieren aan tafel. Die Amerikaan liep met de theorie ver achter ons, dus die zat er nog wel even. Toen wij klaar waren met het examen was hij nog met zijn theorie bezig. Na even gewacht te hebben kregen we de uitslag van het examen. WE HEBBEN HET GEHAALD!! Hoe relax is dat, in 1 weekend je brevet halen? Nu moeten we volgende week zondag nog een dag van 13:00 -16:00 uur en dan zijn we klaar.

Vanavond zijn we met het hele Lido Hotel wezen bowlen. De jongens tegen de meiden. De strijd zat er lekker in, en zelfs wij (de meiden) gooien flink wat strikes. Maar helaas hebben we wel verloren. Maar eerlijk is eerlijk, jongens winnen altijd met bowlen! Hoe dat kan is me een raadsel...

Marleen

Lieve Ingeborg!
Wat schrijf je toch gezellig.
Fijn dat je het zo naar je zin hebt!
Gelukkig ook maar, want je moet nog even hiihi
Ben je al bruin? of geen tijd om te zonnen?
Liefs xxx Marleen

Maus

Hee Ingesss, heel leuk verhaal weer !
En vind je het gek dat de tijd zo snel gaat als je allemaal van die leuke dingen doet ;)
Dikke kus

sab

jo inges. volgende x kom ik ook op je POOLPARTY hihihi

ESME

haha inges je bent ook zo lekker droog he,heerlijk:P
Geniet ervan(L)

Mien zus

Ik lees in je verhaal dat ik in februari langs kom. Gezellig, maar dat verplaats ik naar december/januari.

Je moet wel een beetje opletten bij de theorie van je duikcursus, anders weet je op 10m diepte niet wat je moet doen als de lange platte en doorzichtige vis je aanvalt.

Tot snel! Liefs

Lonneke

Inges wat schrijf je trouw!
echt tof! ik blij je volgen .....
xxxxxx kus

Esther

HAha, ik moet wel weer om je lachen hoor!
Die lekkere nuchtere humor van je!

I love it!

xx

Harmen en Anja

Geweldig Ingeborg. wat een belevenis,
super cool zo als je schrijft. echt weer lachen met jou.

geniet ervan meissie

we volgen je op de voet

dikke kus van ons allemaal uit Angerlo

Anja (Pelgrim)

Hoi Ingeborg,
Wat beleef je toch allemaal weer leuke dingen. Alles achterelkaar en je hebt een geweldig boek. Bij dat stukje over Danitsja had ik het even niet meer onder controle. Heel mooi hoe je het allemaal beschrijft. Nu er maar naar uitzien dat er bezoek komt eind deze maand. Leuk hoor!! groetjes Anja.

agnes

Weer een mooi verslag waar we van kunnen genieten wat je allemaal weer mee gemaakt hebt. Super p.s. als je ome Rudie wilt lenen als je BODYGARD vind ie echt niet erg hoor om te komen (ha ha) . Ook krijg je nog bezoek deze maand , wat een bofkont ben je ook . Hoop dat je ook nog nieuwe foto's op zet van jullie daar met je bruine koppie, of ben je te druk met feesten of misschien toch met je stage?? geintje , genieten doe je zo wie zo en gelijk heb je!!!MAAR HOUD JE HOOFD KOEL zodat je niet weer onderuit gaat. dikke knuffels van ons uit Didam!!!

Saskia

Hej Fabiola, lekkere meid!!

Wat een ontzettend heerlijk verhaal! ZO DE KNETTER HEEE!

HAHAHA drol! Daar moest ik zo om lachen!

Verder super goed dat je je duik brevet hebt! Volgend jaar maar op vakantie waar je mooi kan duiken?! Kan jij t ons mooi leren :D

LEKKER WIJF ik spreek je snel!! Mis je al wel enorm hoor!

LUF YA! LATOR NWLY NTB FFL

Samantha

Heej Ingeborg

Wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Je moeder was net nog hier ze gingen naar een workshop(bloemschikken) haha. Het uitgaans leven bevalt daar ook wel goed zo te lezen! Leuk dat je moeder en Stephanie ook lans komen. Ik blijf je verhalen lezen, leuk! Liefs Samantha en groetjes van iedereen hier

Erna

Hoi Ingeborg,

Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag !!
Dan Gelukkig Nieuwjaar en succes met de stage daar.
Blijf genieten.

Groetjes
Erna

anja P.

He, Ingeborg weer een jaartje ouder geworden??
Van harte proficiat hoor en heb je het naar je zin met jouw bezoek??
groetjes Anja en Rogier.