Ingeborg.reismee.nl

Week 4

Bontardi (goedenavond)

Zo, daar was ik weer. sorry dat ik nu pas het verhaal erop zet, maar het internet is hier echt ... vervelend! Ze zijn nu bezig om in het hele gebouw internet te krijgen en bij het zwembad. Dus elke keer hebben we geen internet. Hadden we eindelijk weer internet lag het er snel weer af, omdat er van alles kapot was gegaan...

Aan de warmte ben ik inmiddels wel gewent. Het regenseizoen is hier begonnen, dus heerlijk onverwachte buien. Het komt zelfs mij balkon deur door, dus nu heb ik iedere morgen een heerlijk natte vloerbedekking.
De huurbaas zei dat het dit jaar minder regent dan vorig jaar. Maar ik moet zeggen, als het hier regent komt het met bakken uit de lucht. Nog 100x erger dan in NL. En wanneer het geregend heeft zijn de wegen erg glad. Sommigen stukken lijken wel een ijsbaan, levensgevaarlijk!

Maandag 07-12-'09 (speciaal voor moeders de datum erbij!)
Vandaag op stage ging het in het begin erg goed. De kinderen luisterden goed en alles liep volgens schema. Maar rond 15:00 werden er een aantal kinderen erg druk, dus die prikkelden andere kinderen om vrolijk mee te doen. En aangezien ik hoofdpijn had van het drukke weekend met weinig slaap, kwam het lawaai 100x zo hard aan. Maar even tot 10 tellen en dan weer verder gaan.

'S avonds hebben we met een aantal uit het Lido Hotel wezen eten bij de ribs factory. Wat was dat lekker zeg, zo de knetter! Ik had spare ribs (die ik normaal nooit eet) met een hete saus. En toen was het kluiven maar!

Dinsdag 08-12-'09
Toen ik vandaag op stage kwam, kreeg ik te horen dateen collega ziek was door de drukte van gisteren. Ze was al een langere tijd moe en voelde zich niet echt lekker. Dus dit was de druppel voor haar. Dat betekende dat ik nu samen met mijn begeleider de kinderen moest begeleiden. Ik zag hier erg tegenop, maar het is erg goed verlopen. We hadden de taken verdeeld, dus we wisten wat we van elkaar konden verwachten.

'S avonds heb ik op internet gekeken voor een auto. Ik heb er 1 gevonden en gemaild. Hopelijk krijg ik snel een reactie terug, want ik heb nu echt een strond hekel aan die bussen hier!

Woensdag 09-12-'09
Vandaag was ik weer alleen met mijn begeleider. Mijn andere collega is nog steeds ziek.
En wat klinkt juffrouw Inge toch goed! En wanneer het geen juffrouw is, noemen ze je tante. In het begin moest ik hier erg aan wennen, maar het went erg snel. Aangezien de kinderen je 298932989324 keer per dag roepen.
Nu weet ik precies wat mijn moeder bedoeld met politie agent spelen! En ik moet eerlijk bekennen als je dit 6 uur op een dag moet doen, je er best moe van wordt. Het is geestelijk erg zwaar, maar het is echt een super stage!

Ook is de band met de kinderen erg goed. Wanneer ik er een aantal op haal van school (die tegenover de opvang zit) omhelsen ze mij, knuffelen, ruzie maken wie er naast mij mag lopen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vanavond mijn mail bekeken, en ik heb een mail terug van de jongen waar ik de auto van wil overkopen. Ik ga vrijdag een proefrit maken, dus hopelijk bevalt het dan heb ik een auto.

Donderdag10-10-'09
Vandaag was mijn collega weer terug. Ze was oververmoeid en lichtelijk overspannen. Van de dokter heeft ze medicijnen genomen, dus het gaat nu weer de goede kant op.

Vanavond met z'n alle gekookt. Ja je hoord het goed, we koken zo af en toe ook nog een keer. Maar dan doen we het met een grotere groep, want dan kost het minder per persoon.

Vrijdag 11-12-'09
Op stage heb ik vandaag een aantal tips gekregen waaraan ik moet werken. Ik ben blij dat ik die punten heb gekregen om te verbeteren, want dit waren ook een aantal leerdoelen van mijn.

Vanmorgen voordat ik naar stage ging heb ik een proefrit gemaakt in de auto. Hij rijd goed en hij ziet er goed uit. Alleen de binnenkant is wat minder, maar dat maakt niet uit. Er zitten een scheur in de bekleding van de bestuurders stoel en in het desbord zitten een aantal scheuren.
Het is een susiki sportmodel. Oftewel ik heb een dikke knalpijp eronder hangen haha! En gebeldeerde ramen achter.
Ja pap, ik heb in een soort porsch gereden. Maar dan wat minder luxe en minder duur dan die van jou!
Ik moet de jongen zondag terug bellen en dan gaan we over de prijs praten en afspreken wanneer ik de auto krijg. Want hij gaat over 2 weken terug naar Nederland, maar hij wil hem al eerder geven aan mij. Handig!

Vanavond om 00:00 uur is er een huisgenoot jarig. We hebben voor haar een party bus geregeld. Dat is een bus waar de ramen uit zijn, boxen in staan en achterin een paar banken weg zijn waar je kunt dansen. Zelf moesten we drinken meenemen, dus dat werd bier, rosé en champagne. De bus kwam om 23:30 en hij reed dan een uur rond. Iets voor 00:00 uur stopte te bus aan de kant van de weg. Wij allemaal uitstappen en zingen voor onze huisgenoot. En om 00:00 was het tijd voor de champagne. Even flink schudden en spuiten maar! Om 00:30 kwamen we aan op Mambo Beach. Daar was een fout en goud feest. Natuurlijk waren wij omgetoverd tot fou en goud! Alle jongens waren verkleed als meisjes (jurken geleend van iedereen hier in het Lido) en met gouden accessoires. En de meiden hadden zwarte kleren aan en verder allemaal kerstversieringen om. Gouden sterren als oorbellen, gouden slingers, kerstmuts op en ga zo maar door. Maar door al die alcohol in de bus, kwam iedereen vorlijk de bus uit. In polonaise gingen we naar binnen. Eenmaal binnen keek iedereen ons aan, omdat we verkleed waren. De rest van de mensen die er waren, waren niet verkleed! HUH? Stelletje rare lui.
Om 03:00 uur waren we weer thuis. We bleven allemaal nog even buiten zitten om even na te genieten van de leuke avond. Op een gegeven moment stonden er 2 politie agenten op de stoep. Onze leuke buurman vond het weer is tijd om de politie te bellen, onder het motto overlast. Best raar eigelijk dat hij ons gehoord heeft. Want wij zaten achteraan bij het zwembad en zijn tuin komt niet verder dan de binnenplaats. Maargoed met de nodige drank op stonden we klaar met de beste smoesjes. Een huisgenoot ging trouwen en dit was haar vrijgezellenfeest. En ze geloofden het ook nog, stelletje rare antilianen.

Ook kwam ik Tine en Eugenie nog tegen bij Mambo Beach. Samen een drankje gedronken (misschien wel meer dan één) en de dansvloer onveilig gemaakt.

Zaterdag 12-11-'09
Vandaag lekker uitgeslapen. Maar de kater voelde ik behoorlijk hangen. Ellen wou graag naar Punda toe, dus ik met mijn goede gedrag meegegaan. Zo sociaal ben ik dan ook wel weer. Zonnebril op en ze zien mijn belabberder gezicht ook niet.
Ook natuurlijk de nodige toeristen foto's gemaakt. Op de beroemde pontjesbrug liepen mega veel chinezen, niet normaal meer. Een hele invlasie!

Vanavond konden we weer gratis drinken. Echt fijn dat een huisgenoot stage loopt bij het Wereldstage kantoor. Hij regelt dit soort dingen, dus wij zijn net iets vaker aan de beurt dan andere studentenhuizen.

Zondag 13-11-'09

Vanmorgen ging de wekker om 11:30 uur. Want om 12:45 moesten we weer klaar staan bij het duiken. Vandaag hebben we onze laatste 2 duiken en dan zijn we klaar. Eigenlijk hebben we hem al gehaald, maar we mochten nog 2 duiken doen. We hebben er immers voor betaald, dus waarom zou je het niet doen?
Onze derde duik werd gefilmd door een vrouw. Tijdens de duik moesten we nog een aantal oefeningen herhalen. Schijt oefeningen komen me de neus uit! Maar daarna was het tijd om richting de koraal muur te zwemmen. Hier hebben we een zeeschilpad en een rog gezien. WAUW, wat zijn dat mooie beesten.
Na de duik kregen we het filmpje te zien. Wat een super gaaf filmpje is het geworden. De film krijg ik a.s. zaterdag en ga hem proberen om hem op deze site te zetten. Kun je zien hoe het hier onderwater eruit ziet.
Na de derde duik kregen we een stukje theorie over een kompas goed zetten en er mee leren zwemmen. We moesten dit oefenen op het strand met een handdoek over ons hoofd. Het kompas goed zetten en dan zonder dat je wat ziet naar voren lopen. Ik kan je vertellen, iedereen keek ons aan en lachten ons uit.
Toen we dit onder de knie hadden (wat een kind van 5 ook nog kan) was het tijd om de flessen te verwisselen en de laatste duik te nemen. Maar de stroming was toegenomen, en dat was goed te voelen. We werden helemaal meegenomen door de stroming. We kwamen er gewoon niet meer doorheen. Het was de bedoeling om een lange duik te maken (ongeveer 60 min.) maar dat werden er 36 min. Je kon er gewoon niet tegenop!
Na de duik even de logboeken invullen en laten aftekenen. EN WE HEBBEN HEM BINNEN! Ik mag nu zonder begeleider gaan duiken t/m 18 meter. Ik zit eraan te denken om nog een vervolg cursus te volgen zodat ik tot 30 m. mag duiken.

Maus

Leuk tante ingieswingie ! Hier wordt het weer steeds beroerder, het is hier ijskoud op mijn kamertje, de kachel doet zijn werk belabberd slecht..
X

Lieke live from France!

Salut Ingeborrrrg!

Ça va?

Aan je verhalen te lezen red je je aardig daar! Wat een tegenstelling jouw weer en mijn weer, haha. Hier liggen de pistes lekker vol sneeuw!

Pas je op dat je niet imuun wordt voor alcohol met die hoeveelheden die je naar binnen werkt?

Hier gaat alles ook lekker. Gister en vandaag lekker schoongemaakt en morgen nog 7 kamers te gaan en dan kunnen zaterdag de eerste gasten komen! En morgen natuurlijk een feestje bouwen; c'est mon anniversaire! (als je het zo schrijft :) )

Nou, hou je taai daar!!

Bonsoir! X

Anja (Pelgrim)

Hoi Juffrouw Inge, Hoe is het nu met het autootje afgelopen?? En is de alcohol daar niet zo prijzig? Ben je de dagen al aan het aftellen naar kerst wanneer jouw bezoek komt? Heerlijk met hun gaan duiken? Hier sneeuwt het op dit moment brrrr
heel koud. groetjes Anja (P)

Harmen en Anja

ja ja inges, ik lees het wel weer. een dolle boel daar zo
een disco bus zonder ramen !!! GEWELDIG moesten ze hier ook doen.
we hebben trouwens een bushalte in de dorpstraat dus zo ver hoeven we er niet voor te gaan.
dolle pret!!
ja je leest het goed, in Angerlo ligt dus sneeuw, dus Lieke kan gerust terug komen naar huis, want sneeuw hebben wij ook hahahahah
nou meissie hopend komt de auto in orde en kun jij rond crossen.
hoe is het met de kerstsfeer daar??
staan er kerstbomen op het strand??
raar idee om kerst onder de palmbomen te vieren
nou wijffie het gaat je goed
dikke kus van ons allen uit Angerlo

Maria g.l.

Hoe zo drukke kinderen........bij ons in de tuinkamer moesten er soms ook drie tegelijk naar het toilet en koffie enz................Daar kon jij je ook prima mee redden.Fijne kerstdagen onder de palmbonen.
GroetjesXXXXXXXXXX Maria.

Marloes

Hejj wiefke :D

Even een mededeling vanuit het witte Angerlo. HET IS HIER KOUD!
Men, wat zou ik graag bij jou een feestje komen bouwen op het warme strand tussen de palmbomen.
De verwarming op m'n kamer is kapot, dus ik word elke ochtend wakker met ijspegels aan m'n neus!
Vanmiddag ff volleyen en vanavond de Rs onveilig maken. D3 heeft gisteren gewonnen met 4-0, gaat de goede kant op!
Jij zal ook wel weer een feestje in de planning hebben, dus veel plezier en doe voorzichtig met de drank. Dol deerntje dendert en daldeejt deur! Haha

Sprek oe Xx

agnes

hallo meid, het gaat wel goed als ik dit alles zo lees. Volgens mij moet je straks als je weer terug bent AFKICKEN met je feestjes en alcohol(hik). Nog een paar daagjes dan zie je je moeder en zus met vriend , lijkt me hartstikke TOF!!!!! Wil niet zeuren , maar wanneer komen er nieuwe foto's van; duiken, dolfijnen,palmbomen,feestjes,en van jezelf, liefs Agnes