Ingeborg.reismee.nl

Week 20

28-03-‘10
Vanmiddag naar Punda geweest, daar waren optredens en door de hele stad schilders aan het tekenen op de tegels. Met de dans deden Tine en Eugenie mee, dus daarvoor ging ik eigenlijk naar Punda toe. De dans was echt super mooi! Heb het gefilmd, zodat ik het aan Tine en Eugenie kan geven.
Daarna doorgereden naar Hato om een vriend van een huisgenoot uit te zwaaien. En toen naar Mambo gereden voor de happy -our. Scheelt toch wel weer wat in de portemonnee. Nadat deze was afgelopen, even stukje lopen (ander strand die ernaast ligt) Wet&Wild, lang leve de happy - our daar!
Samen met Michelle tussendoor even bij Mambo wat gegeten. Overheerlijke vis van de bbq! Wow, wat was dat lekker! Pap, je mag jaloers zijn en lopen kwijlen!

29-03-‘10
HULDE! Ik heb mijn auto verkocht voor hopi plakka. Ik ben niet van een auto boer, maar van een lenzen boer en toch schuilt er een auto boer in mij. Wie had dat gedacht? Pap, je kan trots op je kleine meid zijn!

Op stage met de kleine kinderen buiten spelletjes gespeeld. De grote kinderen zaten binnen een film te kijken, dus kwam het animatie team Anne en Ingeborg.
Vandaag luisterden de kinderen erg goed. Ze hadden voor het eten allemaal hun wortels uit hun oren getrokken, zodat ze goed konden luisteren vandaag. Deze truck moet ik vaker gaan toepassen!

's Avonds met Sjors bij de Tropen gegeten. Ook hebben we foto's uit gewisseld, zodat we allebei alle foto's hebben van elkaar.
Thuis heb ik samen met Michelle en klein rosé gedronken en de mannen zaten aan de Polar. Ook kwamen nog 2 vrienden van een huisgenoot langs. Het was een super gezellig avond in het Lido. Lang geleden dat we buiten met z'n allen wat hebben gedronken.

30-03-‘10
Vanmorgen Yvonne geholpen met over verhuizen. Zij gaat naar een appartement een paar straten verder. Ze heeft een super leuk appartement!
Daarna ben ik door gereden naar Hato om Kim op te halen. Ze kreeg letterlijk en figuurlijk een warm onthaal. Het eerste wat Kim zei op hato; Cactussen! Ik moest zo hard lachen! Voor mij is dat allemaal normaal geworden, maar in Suriname kennen ze dat niet. Vergeleken met de palmbomen in Suriname zijn ze hier klein. Dan wil ik niet weten hoe groot ze daar wel niet zijn!
Nadat Kim en ik langs huis zijn geweest om haar spullen op haar kamer te zetten, zijn we naar mijn werk gegaan. Ze ging vandaag mee, om te kijken hoe het hier aan toe gaat.
Ik vond het ook erg leuk om haar te laten zien waar ik werk en welke kinderen allemaal.

Vanavond met z'n allen bij de Heeren gegeten. Pasta avond, dus alle pasta voor de helft van het geld. Hopi handig!

31-03-‘10
Vandaag is alweer mijn laatste werk dag! Wat is de tijd voorbij gevlogen...
Voor de kinderen had ik 2 zwembadjes gekocht en een buik schuifbaan. Ook had ik lekkere dingen gekocht om tussendoor uit te delen.
Maar eerst hadden we nog een paas lunch met de kinderen. Heerlijk gegeten, en bijna alles is op gegaan. Normaal eten ze wel veel, maar ze hebben nu voor een hele week gegeten! Het leek net alsof ze thuis niks meer zouden krijgen.
Na het eten met de kinderen in het badje gelegen en buik schuiven. Toen ze het water zagen, sloegen alle remmen los. ADHD was nu echt overal te bekennen, en soms nog erger. Gekkenhuis kan ik je vertellen!
Rond 16:00 uur even met de kinderen naar binnen, want het was tijd voor de cadeaus. Ik had voor de kinderen allemaal spelletjes gekocht, blokken om mee te bouwen en leesboekjes. Ze waren er super blij mee, want alle dozen zijn letterlijk en figuurlijk aan flarden gescheurd.
Van de kinderen heb ik een zelfgemaakt boekje gekregen met allemaal tekeningen erin. Alle kinderen hebben hun hand getekend er wat bij getekend of geschreven. Het eindresultaat is echt super leuk geworden! Ook heb ik nog van een meisje een ketting en oorbellen gekregen. Zij heeft dit van haar eigen zakgeld gekocht. Ik vond het zo lief! Ook van haar ouders heb ik aan het einde van de dag nog een waardebon gekregen, als dank voor alles.
Zelf had ik een vriendenboekje gekocht waar ik alle kinderen in heb laten schrijven. Zo heb ik van alle kinderen wat op papier staan. En het is super leuk om te lezen wat ze er allemaal invullen.
Van mijn baas krijg ik volgende week nog een cadeau. Ook gaan we nog even uit eten als afsluiting, wat ik erg leuk vind!
Toen ik aan het einde van de dag naar huis ging, had ik zo'n dubbel gevoel. Ik heb hier zo'n leuke en leerzame tijd gehad!
Ook heb ik vandaag te horen gekregen dat ik mijn stage heb afgerond met een zeer goed en als ik terug kom op het eiland heb ik een baan. Toen ik dit hoorde, viel me de bek open!
Ik wist wel dat ik mijn stage had gehaald, maar nog niet zo goed. Dat ze me een baan aanbood dat wist ik al, maar stond er nog steeds van te kijken.

's Avonds wilden we spiesen gaan eten, maar deze is alleen op vrijdag open. (Kwamen we achter toen we er waren...) Toen doorgereden naar Ribs Factory, want Kim had er heel erg zin in. Na 3 maanden kip te hebben gegeten, was het nu tijd voor ECHT vlees! (Het je goed mien deern!) Na het eten zijn we naar Cabana gereden. Hier hebben we heerlijk wat gedronken, helaas niet met de voeten in het zand. Dit keer netjes op een stoel bij de lounge. En heb ik heerlijk naar de verhalen van Kim geluisterd. Wat een verhalen zeg, ik wil nu ook naar Suriname toe! Misschien volgende reis? Sorry mama, maar deze gaat er echt komen!

01-04-‘10
En het is weer 1 april! Gelukkig doen ze hier op het eiland niet aan 1 april grappen! Weer een meevaller...

Vandaag met Kim even naar Punda geweest om voor haar reistabletjes te halen. Lang leve de boot naar Bonaire!
Daarna doorgereden naar Blue Bay. Op het strand liep een hele grote leguaan rond. Die was voor niks en niemand bang. Iedereen was bang voor die leguaan!
Ook waren er nog duikende pelikanen! Ze vlogen boven de zee op zoek naar vis. Wanneer ze een vis zagen doken ze naar beneden, maar in het ondiepe. Die beesten doen dat niet 1 keer, nee 2347384 keer achter elkaar. Dat ze hun nek niet breken, onvoorstelbaar!

's Avonds bij Ilforno pizza gegeten, ter afscheid van Sjors. Zij vliegt morgen terug naar Nederland.
Daarna thuis de tas ingepakt voor Bonaire en op tijd naar bed toe, want mijn wekker gaat om 04:30 uur. Na het inpakken van de tas heb ik afscheid genomen van haar. Best raar dat wanneer ik terug kom uit Bonaire dat ze er niet meer is.

02-04-‘10
Toen vanmorgen de wekker ding om 04:30 uur, kon ik hem wel over het balkon gooien! Maar dan was ik te laat voor de taxi en de boot. Dus met veel moeite mijn bed uitgekomen, om vervolgens onder de douche wakker te worden. Waar koud water al niet goed voor is! (Je moet toch wat zonder warm water.)
Om 05:15 waren we bij de boot in Punda. We gaan met een groot zeilschip de zee oversteken naar Bonaire. De vaart zal ongeveer 6 uurtjes duren, terwijl je met een vliegtuig er 18 minuten over doet. Maar dit is toch veel leuker Voor vertrek kregen we nog een ontbijt en stond de thee en koffie al klaar? We kregen uitleg over hoe het ter werking gaat op de boot.
iets voor 06:00 uur waren de touwen los, de pondjesbrug open en kon het zee avontuur beginnen.
Voor de zeezieken op de boot, lang leve de reistabletten! In totaal zijn we met 35 studenten, en leer je elkaar kennen. Sommigen gaan bijna naar huis en sommigen zijn er net. Echt super leuk allemaal!
Onderweg kwamen we nog wilde dolfijnen tegen, maar jammer genoeg te laat voor een foto te maken!
Rond 12:00 uur waren we er, in Bonaire. Aan de boulevard, mooi uitzicht dus wat willen we nog meer?
Vanaf 13:00 mochten we de boot af, want toen hebben we de goedkeuring van de immigratiedienst en douane gekregen.
Dan op zoek naar een strand op loopafstand. Hebben we een ‘strand' gevonden, blijken alle stranden vol te liggen met stenen. Hebben wij weer!

's Avonds even snel douchen, en op naar de happy- our. Na de happy -our terug naar de boot, want daar stond een barbecue op ons te wachten. Het eten was weer erg lekker!
Daarna met een stel op stap geweest. Eerst bij een bandje geweest, en later door naar een soort kroeg.
Het was echt een super leuke avond, maar ik was kapot!

03-04'10
Vanmorgen werden we gewekt om 04:30 door de regen. Aangezien wij buiten sliepen en gelukkig wel onder een afdak, bleven wij droog. Maar van de 35 studenten zijn er 6 droog gebleven.
Om 08:00 uur stond het ontbijt klaar, vers fruit, verse harde broodjes, koffie/thee, jus en ga zo maar door. Daarna heeft Nina de auto opgehaald, dus om 09:00 uur konden we beginnen aan onze tour over het eiland. Onze top chauffeur Ritchi, heeft ons overal heen gebracht. En lang leve onze kaartlezer Marjolein! Zonder haar waren we nu nog de weg aan het zoeken op het eiland.
Zo hebben we alle stranden van het eiland gezien, flamingo's, wilde paarden/ezels, zout bulten, slavenhuisjes, vuurtoren en natuurlijk heel veel natuur.
Het was een super leuke tour, zeker de moeite waard!
's Avonds met een scooter boy's en de duikmeiden wezen eten. Gezellig met een hele groep waarmee we later zijn wezen stappen.

Bonaire is een heel ander eiland als Curaçao. Je kan het niet met elkaar vergelijken! Hier is het verkeer heel rustig, weinig auto's, 2 verkeerslichten over het hele eiland, veel natuur, toeristen die alleen komen om te duiken en alleen maar Amerikanen. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Ik vond het super om het eiland gezien te hebben, maar ik zou er niet 6 maanden kunnen zitten. Ben blij dat ik op Curaçao zit!

kim

goed bezig! mooi verslag kind! kom nu maar hier met die rose!:D x

Riet de Buuf

Hai lieve meiden daar, de laatste weekjes tellen weg, geniet er nog maar van Ingeborg !!!! En Kimmie jij gaat "gewoon"nog naar Brazilie heb ik van jouw mam gehoord, Tof hoor !!!!! Wat een geweldig vooruitzicht !!! En jij Ing, zal wel ff wennen worden hier hoor, vandaag is het weer zo'n hollands dagje weer : miezerig !!!!!! Maar met Pasen was het redelijk. Meiden heb samen nog heel veel plezier en zet al de bleometjes die er zijn buiten!!!! Liefs een dikke knuffel voor allebei.
Rietje de BUUF

Marian Wanders

Tof!! Dit zijn de verhalen die we weer willen "horen".
Zo ken ik je weer. HEERLIJK. Wat een toffe ervaring om even Bonaire en Klein Bonaire te bezoeken en dan óók nog dolfijnen spotten tijdens de vaart. Gelukkig hadden jullie het juiste droge plekje uitgezocht om te slapen. Bofkonten. Nu nog "even" de Christoffel-berg
trotseren en flipper een aai over de bol geven.
Ingeborg en Kim geniet INTENS van deze twee weken want voor je het weet, sta je met beide benen weer op het koude en natte Nederlandse bodem en dan wil je nog maar één ding............wegwezen hier!!
Geniet, geniet en geniet!!!!!

liefs van mams

annie visser

Wat een positieve verhalen en zo gezellig allemaal
Je geniet volgens mij van al die kinderen om je heen en dat prachtige eiland Je gaat dit beslist missen als je hier weer in het drukke holland bent
Dus geniet van dit alles nog even en misschien als je ooit eens afgestudeerd bent kun je altijd nog eens terug Voorlopig zien we jouw over 2weken gwoon in angerlo Maar nu GENIET

Nicolet

ha die lieve meiden

Geniet van alle mooie dingen en vergeet niet wat te doen aan jullie conditie. Want ik lees alleen maar bewegingen naar kroegen, happy hour en kans op zeeziek.
Maar bovenal, geniet en we zien jullie hopelijk snel weer. Wel op wat afstand, want die enorme bruine kleur valt natuurlijk hier in het dorpie erg op.

Dikke kus
Nicolet

Ans Jansen

Hallo Ingeborg
Nog even en dan afkikken maar met een tijd in je leven die je nooit meer zult vergeten geniet nog even en dan een hele goeie terugreis.dan zien we elkaar vast snel weer .leg je korte broeken maar even helemaal achter in de kast die heb je hier nog niet nodig.