Week 21
04-04-‘10
Na een morgen niet gewekt te worden door de regen, een heerlijk paasontbijt gehad. Maar geen gevoel hebben dat het Pasen is... (Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik hier op het eiland alle
feestdagen niet het gevoel heb gehad dat het ook inderdaad een feestdag is. Maar wat wil je ook met mooi weer?)
Nadat iedereen had gegeten gingen de trossen los en op naar Klein-Bonaire. Dit is ongeveer 10 min varen, want je kan het vanaf de boulevard in Bonaire al zien liggen. 2 jongens van de boot hebben
erheen gezwommen, dus kun je na gaan hoe dichtbij het is.
Vanaf de boor gesprongen en met z'n allen naar de kant zwemmen. Op Klein-Bonaire een stukje gelopen, om vervolgens weer het water is te gaan. We gingen snorkelen en kregen nog uitleg over het
koraal. En wat was het mooi! Het was dat ik nog net niet met een open mond aan het snorkelen was. Hou niet echt van zout water in mijn mond. Maar die vissen en dat koraal, wat een plaatje! Leek wel
een ansichtkaart. De vissen zwommen nog net niet tegen je aan, zo dichtbij kwamen ze.
Voor Kim was het een hele ervaring! Ze had gisteren voor het eerst gesnorkeld, en vond al die grote vissen maar eng. Op een gegeven moment zwom ik naast Kim en hoor ik haar door haar snorkel heen
gillen. Wij met ons hoofd boven water om te vragen wat er was. Ze dacht dat er een vis tegen haar aan zwom, maar het bleek mijn vin te zijn. Sorry Kim! Het spiet mien donders! Neem even een
momentje voor jezelf!
Rond 12:00 uur waren we allemaal weer op de boot en konden de zeilen de mast in. Op naar Punda! Onderweg nog een heerlijke lunch gehad en aan het einde van de tocht nog heerlijk vers fruit!
Om 19:00 uur ware we op de plek van bestemming, Punda. Nog even een groepsfoto gemaakt op de boot en konden we vermoeid naar huis toe. In Punda nog even wat gegeten met Kim en Marjolein, ter
afsluiten van een super leuk en vermoeiend weekend!
05-04-‘10
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen! Was ik ook echt even aan toe. Ik moet zeggen nu ik tot rust kom, merk ik pas hoe moe ik ben. Maar dat ik ook niet zo gek, 5 maanden werken en weinig slapen.
Ook nog met fam. Liebrand even skypen en met moeders. Was weer leuk om ze gezien en gesproken te hebben. Lang leve skype!
Daarna met Kim naar oost punt gereden. Rijden we in een woestijn met cactussen en noem het maar op, en geen idee hebben waar we zijn, komen we een illegale straatrace tegen. Huh? Niet eens de auto
uit durven om foto's te maken, maar toch gedaan. Met onze hart in de keel.
's Avonds hebben in Punda bij de boogjes gegeten. Lekker aan het water eten, wat een leven!
Toen heerlijk lang zitten natafelen, onder het genot van een glaasje rosé.
06-04-‘10
Vanmorgen alles eerst gewassen, zodat we weer kleren hebben om aan te trekken. Daarna met Kim naar Punda geweest. Souvenirs kopen voor de zielige mensen in het koude
Nederland. Ook ben ik nog op de radio geweest. Nouja niet direcht, maar een opname heb ik gehad. Ik werd aangesproken op straat of ik wilde mee werken. Nouja, waarom ook niet? Ze vroegen mij enkele
vragen over een feest dat ze hier gingen houden, 2 dagen lang. Één kaartje kost 300 doller, dus reken maar uit hoeveel dat is. Daar ben ik dus heerlijk tegenin gegaan!
's avonds even boodschappen gehaald en toen bij Sambal (Indonesisch) gegeten. Heerlijk! Daarna hebben we thuis op mijn kamer een filmpje gekeken, want morgen poging tot Christoffelberg beklimmen!
07-04-‘10
Vanmorgen ging de wekker om 06:45 uur. Wat haat ik mijn wekker! En toen stonden we om 07:15 op de gang, is het heel erg hard aan het regenen. NEE! Daar gaat onze tocht naar de Christoffelberg. Kim
en ik hadden besloten om dan naar gewoon naar west punt te rijden en dan een route te gaan rijden. Marjolein was Sjaak afhaak! Zij is niet zo van de regen.
We hebben de hele dag 30 minuten droog gehouden. Gelukkig was dat tijdens onze lunch op het strand, Porto Marie.
Helaas moesten we met de ramen open rijden, want anders besloegen de ramen. En de ruiterwissers doen het al niet zo goed, dus dan zie ik helemaal niks meer. Af en toe even met een handdoek over de
voorruit zodat het zicht wat beter werd. Wat een gedoe allemaal weer!
Tijdens de route hebben we het groene gedeelte gezien van het eiland. Ik wist niet dat Curaçao zo groen was! Het leek net alsof we op een ander eiland waren. Super mooi! Ook hebben we nog water
tegen de rotsen horen knallen en een pad naar beneden tussen de rotsen door gevonden. Dit was echt mooi om te zien en om te horen.
's avonds bij de Tropen gegeten, nou ja poging tot want het zat vol. Toen doorgereden naar de Spagetti Factory. En het was heerlijk!
Toen op tijd naar bed, want ik was niet meer voorruit te branden.
08-04-‘10
Vandaag heerlijk uitgeslapen. En de zon scheen weer, hulde! Dus dat wordt een dagje strand, op naar Jan - Thiel. En weer was het raak, ik werd weer gebeten door de vissen. Rot
beesten!
's Avonds met mijn begeleidster wezen eten als afsluiting van mijn stage periode. Ook kreeg ik van haar geld om daar zelf iets voor te kopen. Ik heb al een leuke armband gezien die bij mijn ring past, dus nu op zoek ernaar!
Daarna thuis met Kim en Marjolein Surinaams monopoly op de gang gespeeld. Heerlijk! En ja, Marjolein won met de meeste straten en ik met het meeste geld. Toch nog iets gewonnen.
09-04-‘10
Vandaag met Marjolein en Kim naar kleine knip en grote knip geweest. Bij grote knip hebben Marjolein en ik van een rots gesprongen (ongeveer 5 meter.) Het was echt eng, want je zag de stenen in het
water liggen. Ik was natuurlijk weer de Sjaak, en kon als eerste springen. Eenmaal in het water terecht gekomen te zijn, kwamen mijn voeten op de bodem. Dit had ik beter niet tegen Marjolein kunnen
zeggen, want die vond dat maar niks. Uiteindelijk is ze toch gesprongen. Hulde voor ons!
Aan het einde van de dag doorgereden naar Playa forti om daar van een rots te springen. Iedereen zegt dat het 14 meter was, maar helaas kunnen we hier niet over opscheppen want het was 10 meter.
Het was echt super tof! Toen ik weer boven bij de parkeerplaats was, kwam er een man naar mij toe en liet een foto zien op zijn camera. En ik was gewoon gespot! Hij wou een foto van iemand die van
de rots sprong, en diegene was ik. Nu heb ik mijn e-mail adres gegeven en gaat hij de foto's naar mij mailen. Het zijn echt hele mooie foto's geworden. Dus hopelijk heb ik ze snel! En natuurlijk
zijn onze sprongen gefilmd, dus in Nederland kunnen jullie ze zien.
's Avonds bij de Tropen gegeten. Een grondlaag leggen voor in Bermuda. Nee hoor zo erg is het ook weer niet! Het was een super leuke avond, en heb me weer prima vermaakt. Volgende week laatste keer Bermuda, snik snik!
10-04-‘10
Vandaag schrok ik wakker, 12:30! NEE! Zo lang wilde ik niet slapen! Met Kim naar Punda geweest, om de laatste dingen te halen. Nu zijn we helemaal klaar om terug te gaan naar Nederland. Alles
ingekocht, dus nu alleen nog de koffer inpakken. Ook hebben we nog wat gedronken aan de boulevard.
's Avonds in Punda wat gegeten, kim had een heerlijke Beatrix (saté.) Daarna thuis met Kim een film gekeken, want morgen is het weer vroeg op staan. Poging 2 tot Christoffelberg beklimmen. En dankzij onze held Jolly hadden we een film!
Pfff, hou op zeg.. jij had niet gewonnen met het meeste geld.. IK had het meeste geld!!! Jij weet niet eens hoe monopoly gaat joh!;)hahaha..
Schatjee,
wat maak je toch veel mee!
echt super duper:P hihi..
verheug me zooo op jou terug komst!!
Kind, wat ben je toch druk de laatste dagen! Doe niet te gek, wij moeten ook nog wat aan je hebben als je weer terug bent!
Dikke vette kus! XX
ingeborg.. hoe kan jij nou het meeste geld hebben als je niet de meeste straten hebt.....
ik vermoed een valsspeler in het spel:O
of is het daarom ook surinaams monopoly(A)
Hallo Ingeborg,
Wij wensen jou een goede vlucht naar het iets koudere Nederland.
Groetjes
ingeborg geniet nog de laatste week van het mooie weer en vakantie want hier is het gewoon nederlands weernog geen zwem weer
Hallo Ingeborg, veel plezier nog met de laatste loodjes. Aan alles komt een eind, helaas ook aan deze mooie tijd. We hebben genoten van jouw spannende verhalen. Een goede terugvlucht!